Николай Денков: Свободата идва със зеления сертификат   Хиляди семейства

...
Николай Денков: Свободата идва със зеления сертификат   Хиляди семейства
Коментари Харесай

Николай Денков: Зеленият сертификат е щадящ и с него идва свободата

Николай Денков: Свободата идва със зеления документ

 
 Хиляди фамилии не изпращат децата си на учебно заведение Хиляди фамилии не изпращат децата си на учебно заведение
Хиляди фамилии не изпращат децата си на учебно заведение, заяви Нова телевизия. Снимка на министъра на образованието проф. Николай Денков в ц...

Последните данни демонстрират, че при тази висока равнище на заболеваемост, учебните заведения към този момент не са безвредно място. За това предизвести служебният учебен министър проф. Николай Денков пред БНР.

Проф. Денков регистрира, че два пъти се е нараснала заболеваемостта след началото на образователната година измежду децата и младежите. През последната седмица има до 500 деца дневно, които се разболяват от ковид. Пет дни по 500 деца – 2500 деца седмично се разболяват от коронавирус и това основава риск от хоспитализация.

Служебният министър уточни, че 36% от учителите са имунизирани и могат да влязат в клас, в случай че има условие за зелен документ. 20% от учителите са преболедували вируса. Така към 50% от учителите незабавно могат да влязат при условие за зелен документ. Това е една от опциите за сигурност в учебните заведения, посочи проф. Денков.

„ Докато не се обезпечи сигурност в учебните заведения, няма по какъв начин още веднъж да вкараме децата “, разяснява служебният учебен министър. 

По думите на проф. Денков част от учителите и обществото не схващат, че зелен документ не значи наложително имунизиране. „ Зеленият документ е щадящ и при високите равнища на имунизация всичко като ограничения се анулира. Свободата идва с имунизирането и със зеления документ, а не да си вършим каквото си желаеме и пандемията да ни подмине. Е, няма да ни подмине “, отсече служебният учебен министър.
 Чистка на районни началници в образованието Чистка на районни началници в образованието
МОН сменя шестима началници на районни ръководства на образованието. Двама от тях са освободени дисциплинарно поради открити нарушени...

Той означи, че рецесията изисква непопулярни ограничения, като единствената такава, която ни защищава от цялостен локдаун, който е изцяло вероятен – то това е зеленият документ.

Денков предизвести, че от 2 седмици вървим към сериозна обстановка, която постанова прекосяване към онлайн образование. Ако би трябвало да погледнем какво се случи през последните седмици, се вижда, че през високата вълна би трябвало да променим метода, настоя Денков.

Той запита къде са в този момент антиваксърите, с цел да обяснят за какво като не сме имунизирани не сме като другите европейските страни като Швеция, Норвегия, Германия, Италия, Англия? Те са отговорни за актуалната обстановка все още, атакува Денков.

В умозаключение той добави, че няма по какъв начин да се продължи по същия метод без проби на децата.

Още:
 Въвеждат законова възбрана за политическата активност и пропаганда в учебно заведение Въвеждат законова възбрана за политическата активност и пропаганда в учебно заведение
Политическата активност и партийната пропаганда в учебно заведение, както и разпространението на идеологически и политически доктрини да бъдат забр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР